Prospectief onderzoek

Een overzicht van klinische trials is beschikbaar op de website van kanker.nl (voor patiënten) en op de website van DGOG (voor professionals).

In geval van onderzoek waarbij biomaterialen verzameld (gaan) worden, kan dit op den duur via de Archipelago-infrastructuur. Biomaterialen kunnen zowel voor de eventuele interventie- als controlegroep verzameld worden. Afhankelijk van de hoeveelheid en soort biomaterialen benodigd voor het onderzoek kunnen andere en/of méér samples verzameld worden. Binnen de biobank zullen de biomaterialen voor het desbetreffende onderzoek gekenmerkt worden, waardoor uitgifte aan andere onderzoeksgroepen pas mogelijk is na goedkeuring van de hoofdonderzoeker van het onderzoek.

Tevens zal het op den duur mogelijk zijn om patiëntvragenlijsten via de Archipelago-infrastructuur te versturen. Op deze manier kunnen vragenlijsten tussen verschillende onderzoeken gecombineerd worden waardoor patiënten niet meer verschillende vragenlijsten hoeven in te vullen. Hierdoor zal de respons verhoogd worden.

Voor meer informatie en/of een 'Letter of Support' van AOCR voor uw subsidieaanvraag kunt u een e-mail sturen.

Laatste Nieuws

Voor de volgende prospectieve onderzoeken verloopt de verzameling van biomaterialen via de Archipelago-infrastructuur:
  • Nog niet van toepassing